WRAPPED IN AUTUMN

Efterårsvafler

Vi er helt oppe og køre over de her hjerteformede vafler, som passer perfekt ind i Pumpkin Season. De er sprøde udenpå, bløde indeni og fulde af varme krydderier. En lille portion efterårshygge, der smager fantastisk.

Ingredienser

Tid: 30 min.

Antal: 10-12 hjertevafler

Vaffeldej

  • 2 æg
  • 2 spsk brun farin (eller rørsukker)
  • 2 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. efterårskrydderi (se nedenfor)
  • 1 nip salt
  • 160 g hvedemel (ca. 3 dl)

Efterårskrydderi (Pumpkin Spice inspireret)

  • 2 spsk. kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. muskatnød
  • 1 tsk. allehånde
  • 1 tsk. stødt nelliker

Vaniljeflødeskum & topping

  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk. vaniljesukker eller vaniljepasta
  • En håndfuld friske blåbær
  • En håndfuld grofthakkede valnødder
  • Ahornsirup til at dryppe over

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og brun farin sammen, til det er luftigt.
  • Tilsæt mælk og smeltet smør.
  • Rør mel, bagepulver, vaniljesukker, krydderier og salt sammen i en skål.
  • Vend de tørre ingredienser i de våde, og rør, til dejen er jævn.
  • Opvarm vaffeljernet, og pensl evt. med lidt smør inden første portion.
  • Bag vaflerne, til de er gyldne og sprøde.
  • Pisk fløden med vanilje, til den er fast og cremet.
  • Servér de lune vafler med vaniljeflødeskum, ahornsirup, blåbær og valnødder. Bon appétit!