PRODUKT

INFORMATION

Find information om materialer og certificeringer.

GOTS Certificeret økologi

GOTS (Global Organic Textile Standard) garanterer økologiske produkter, som ikke er sundhedskadeligt for miljøet. Herudover ordentlige arbejdsvilkår, der er fri for skadelige kemikalier fra høst til fremstilling inkl. efterbehandlingsprocesser. GOTS garanterer ligeledes, at håndtering af affald bortskaffes på ordentlig vis. Der holdes øje med gode arbejdsforhold for medarbejdere, retfærdige lønninger, passende arbejdstider og ingen brug af børnearbejde. GOTS kontrollerer med andre ord alt fra produktion og forarbejdning til slutprodukt, og der tages ligeledes hensyn til de menneskelige produktionsforhold baseret på indgribende retningslinjer fra The International Labour Organisation (ILO). For yderligere oplysninger: www.global-standard.org.

OEKO-TEX Standard 100

OEKO-TEX Standard 100 er et globalt program, som screener for alle skadelige stoffer i forbrugerorienterede tekstiler. Produkter med OEKO-TEX mærket er 100% fri for skadelige stoffer, herunder toksiner og andre skadelige stoffer.

B Corp certificering

B Corp certificering er en global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet. Som certificeret B Corp forpligter man sig at leve op til høje standarder inden for virksomheders sociale og miljømæssige ansvarlighed. Certificeringen kigger derfor ikke kun på produkternes bæredygtighed, men på hele forretningsmodellen, fra ansættelsesforhold til værdikæden. 

Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen. Vælg Fairtrade, og vær med til at forandre verden. Et indkøb ad gangen.

SA8000

SA8000 også kendt som Social Accountability International's er en international certificering for virksomheder, der lever op til en række specifikke krav til arbejdsforholdene under produktion. Reglerne fokuserer eksempelvis på tvangsarbejde, børnearbejde, diskrimination og sundhed.

Materialeguide