GOTS CERTIFICERET ØKOLOGI

GOTS (Global Organic Textile Standard) garanterer økologiske produkter, som ikke er sundhedskadeligt for miljøet. Herudover ordentlige arbejdsvilkår, der er fri for skadelige kemikalier fra høst til fremstilling inkl. efterbehandlingsprocesser. GOTS garanterer ligeledes, at håndtering af affald bortskaffes på ordentlig vis. Der holdes øje med gode arbejdsforhold for medarbejdere, retfærdige lønninger, passende arbejdstider og ingen brug af børnearbejde. GOTS kontrollerer med andre ord alt fra produktion og forarbejdning til slutprodukt, og der tages ligeledes hensyn til de menneskelige produktionsforhold baseret på indgribende retningslinjer fra The International Labour Organisation (ILO). For yderligere oplysninger: www.global-standard.org.

 

GOTS

ØKO-TEX STANDARD 100

Øko-Tex Standard 100 er et globalt program, som screener for alle skadelige stoffer i forbrugerorienterede tekstiler. Produkter med Øko-Tex mærket er 100% fri for skadelige stoffer, herunder toksiner og andre skadelige stoffer.

FSC-CERTIFICERING

FSC er miljømærket for ansvarligt skovbrug og er med til at sikre naturen, de sociale arbejdsforhold og en garanti for, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan gendanne. Produkter med FSC-mærket sikrer, at FSC-certificeret træ stammer fra bæredygtigt skovbrug, hvor man tager hensyn til miljø, dyreliv, medarbejdere og lokalområde. Det betyder derfor, at når man vælger FSC-træ, støtter man ikke kun naturen, men også den lokalbefolkning, som arbejder med skovbrug.

FAIRTRADE

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen. Vælg Fairtrade, og vær med til at forandre verden. Et indkøb ad gangen.

GENANVENDT POLYESTER

De produkter der bliver fremstillet af genanvendeligt polyester er lavet af gamle PET-flasker og plastikflasker i stedet for råolie.

GENANVENDT POLYAMID (NYLON)

Når produkter er fremstillet af genanvendt polyamid, betyder det, at fibrene er forarbejdet igennem et mekanisk regenereringssystem uden brug af kemikalier. Polyamid er ideelt til at lave stærke og holdbare blonde- og mesh-kvaliteter for at skabe holdbart lingeri. 

LENZING™ ECOVERO™

De træfibre som indgår i LENZING™ ECOVERO™ er en bæredygtig produktionsproces, der opfylder høje miljøstandarder, og bidrager til et renere miljø.

LYOCELL

Lyocell er fremstillet af træfibre, der har samme egenskaber som viskose, dog er forskellen, at produktionsprocessen er lang mere miljøvenlig, da fibrene er kemisk opløst.

BAMBUS

Bambus er et af de hurtigst voksende planter, og har en positiv effekt på CO2-niveauet, da planten absorberer mere CO2 end træer pr. m2 samt er biologisk nedbrydelig. 

SA8000

SA8000 også kendt som Social Accountability International's er en international certificering for virksomheder, der lever op til en række specifikke krav til arbejdsforholdene under produktion. Reglerne fokuserer eksempelvis på tvangsarbejde, børnearbejde, diskrimination og sundhed.