Hokkaidosuppe

Forkæl dig selv med en cremet suppe lavet af hokkaido græskar. Bagte græskar og fløde giver en rig smag, mens sprøde græskarkerner og creme fraiche tilføjer det perfekte touch. Perfekt til kolde efterårsaftener!

Ingredienser

Tid: 30 min.

Antal: 4 personer

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. paprika
  • 8 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. piske- eller madlavningsfløde
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber efter behov

Fremgangsmåde

Skyld græskaret. Halvér græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle græskarret.

Kom græskarstykkerne i en frysepose og tilsæt olie, paprika, salt og peber. Ryst posen grundigt, så olie og krydderier fordeles. Fordel det jævnt i en airfryer.

Bag græskerstykkerne i airfryeren ved 200° i 15-20 minutter indtil, at de er møre og bløde.

Opvarm lidt olie i en gryde og sauter hvidløg og løg til, at de bliver klare.

Kom de bagte græskarstykker i gryden og tilsæt bouillon. Bring gryden i kog og lad den koge igennem i et par minutter.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløde.

Smag til med eddike, salt og peber og varm suppen igennem.

Servér med græskarkerner, en klat creme fraiche og et godt stykke brød.

Velbekomme.