Laksespyd med sød chili
En skøn og nem grillret til sommerlige anledninger. Velbekomme!
Ingredienser
6 laksespyd
Tid: 45 minutter
- 600 g laksefilet uden skind
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk sød chilisauce
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Salt og peber
- Friske lime- eller citronbåde til servering
- Friske krydderurter (fx persille eller koriander) til pynt
Fremgangsmåde
Bland olivenolie, sojasauce, sød chilisauce, citronsaft og finthakket hvidløg i en
skål. Rør det godt sammen.
Skær laksefileten i mundrette stykker på ca. 3x3 cm.
Skær forårsløg i mundrette stykker.
Læg laksestykkerne i en skål og hæld marinaden over. Sørg for, at alle stykker er godt dækket. Lad det marinere i mindst 30 minutter, gerne længere hvis muligt.
Hvis du bruger træspyd, læg dem i blød i vand i mindst 30 minutter før brug for at undgå, at de brænder på grillen.
Træk skiftevis laksestykkerne og forårsløgene på spyddene.
Forvarm grillen til medium-høj varme.
Placer laksespyd på grillen og grill dem i ca. 2-3 minutter på hver side, eller indtil laksen er gennemstegt og har fine grillmærker. Vær forsigtig med ikke at overstege, så laksen forbliver saftig.
Fjern laksespyd fra grillen og anret dem på et fad.
Pynt med friske krydderurter og sesamfrø og server med lime- eller citronbåde.
Disse laksespyd kan nydes som hovedret eller som en del af en større grillmenu. Velbekomme!
Produkter til opskriften