MADBRØD

Lækkert og indbydende brød til alle anledninger. Server det både som tilbehør til en hovedret eller som en ret til tapas. Du vil med garanti imponere dine gæster.

Ingredienser

  • 8 dl vand
  • 40 g gær
  • 6 spsk. olivenolie
  • 200 g grahamsmel
  • 800 g hvedemel
  • Salt

Toppings

  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Cherrytomater
  • Rosmarin
  • Purløg
  • Flagesalt
  • Oliven
  • Purløg

Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olie, grahamsmel og salt og vend det godt sammen.

Tilsæt hvedemel lidt af gang og vend det godt sammen til en jævn dej. Ælt hvedemel i dejen lidt af gangen, til dejen er glat og let klistret. Kom dejen i en ren skål og lad den hvile over natten i køleskabet med et rent klæde over. 

Smør dit ildfaste fad godt med enten olie, smør eller beklæd det med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Hæld godt med olivenolie over dejen og stik derefter dybe huller ned i dejen med fingrene. 

Tilføj nu dine favorit toppings. Vi har pyntet brødet med cherrytomater, oliven, hvidløg, frisk rosemarin og purløg. Til sidst drysses dejen med flagesalt. 

Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 45-55 minutter afhængigt af din ovn. 

 Velbekomme.