MADBRØD
Lækkert og indbydende brød til alle anledninger. Server det både som tilbehør til en hovedret eller som en ret til tapas. Du vil med garanti imponere dine gæster.
Ingredienser
- 8 dl vand
- 40 g gær
- 6 spsk. olivenolie
- 200 g grahamsmel
- 800 g hvedemel
- Salt
Toppings
- Olivenolie
- Hvidløg
- Cherrytomater
- Rosmarin
- Purløg
- Flagesalt
- Oliven
- Purløg
Fremgangsmåde
Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olie, grahamsmel og salt og vend det godt sammen.
Tilsæt hvedemel lidt af gang og vend det godt sammen til en jævn dej. Ælt hvedemel i dejen lidt af gangen, til dejen er glat og let klistret. Kom dejen i en ren skål og lad den hvile over natten i køleskabet med et rent klæde over.
Smør dit ildfaste fad godt med enten olie, smør eller beklæd det med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Hæld godt med olivenolie over dejen og stik derefter dybe huller ned i dejen med fingrene.
Tilføj nu dine favorit toppings. Vi har pyntet brødet med cherrytomater, oliven, hvidløg, frisk rosemarin og purløg. Til sidst drysses dejen med flagesalt.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 45-55 minutter afhængigt af din ovn.
Velbekomme.