Ricottacreme m. bagte tomater & hvidløg

Denne ret er perfekt som en snack, appetizer eller som en del af et tapasbord.

Ingredienser

Tid: 45 min

Ricottacreme

  • 200 g ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og peber efter smag

Bagte tomater og hvidløg

  • 250 g cherrytomater (gerne røde og gule for variation)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk basilikum til pynt

Servering

  • Frisk baguette eller surdejsbrød

Fremgangsmåde

Bagte tomater og hvidløg

Forvarm ovnen til 200ºC.

Skyl cherrytomaterne og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt hele hvidløget med skallen på.

Dryp olivenolie over tomaterne og hvidløget. Krydr med salt og peber.

Bag tomaterne og hvidløget i ovnen i ca. 25-30 minutter eller indtil, at tomaterne er bløde, let sprukne og hvidløget er mørt og karamelliseret.

Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt af.

Ricottacreme

Lav ricottacremen i en skål. Rør ricotta sammen med olivenolie og citronsaft indtil, at den er glat og cremet.

Fordel ricottacremen jævnt i bunden af en serveringsskål.

Placér de bagte tomater og hvidløg oven på ricottacremen, pynt med basilikum og salt og peber efter smag.

Servér retten med et lunt baguette eller surdejsbrød. Velbekomme!