Fastelavnsboller
Disse hurtige fastelavnsboller kombinerer sprød croissantdej med en lækker pistacie-vaniljecreme og smeltet chokolade. Perfekte til dig, der elsker en god fastelavnsbolle!

Ingredienser
Tid: 40 min.
Antal: ca. 8 stk.
- 1 pakke færdig croissantdej
- 2,5 dl færdig vaniljecreme
- 2 spsk. pistaciecreme (færdig eller hjemmelavet – opskrift nedenfor)
- 50 g chokoladeknapper
- 1 æg til pensling

Hjemmelavet pistaciecreme
Hvis du ikke kan finde færdiglavet pistaciecreme, kan du nemt lave din egen med denne opskrift.
Ingredienser
- 50 g usaltede, afskallede pistacienødder
- 50 g hvid chokolade
- 50 g kondenseret mælk
- 25 g smør
- ½ tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Blend pistacienødder til en glat pasta, evt. med lidt olivenolie eller vand.
- Smelt hvid chokolade og smør over vandbad eller i en mikrobølgeovn og rør herefter kondenseret mælk i.
- Tilsæt pistaciepastaen og vaniljesukker, og rør blandingen til en jævn creme. Lad den køle af, så den tykner, før den bruges som fyld i fastelavnsbollerne.

Fremgangsmåde
- Rul croissantdejen ud på et let meldrysset bord, og skær den i otte firkanter.
- Sprøjt først en lille mængde vaniljecreme i midten af hver firkant, og top derefter med en portion pistaciecreme fra en anden sprøjtepose. Du kan også bruge en ske.
- Fordel et par chokoladeknapper ovenpå, så de smelter let ind i fyldet under bagningen.
- Saml hjørnerne af dejen, og tryk kanterne godt sammen, så fyldet bliver inde i bollen.
- Placér dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg for en flot, gylden overflade.
- Bag bollerne ved 200°C varmluft i 12-15 minutter indtil, at de er sprøde og gyldne. Lad dem køle let af, og pynt med smeltet chokolade og hakkede pistacienødder.
Nyd dem lune – med sprød dej, silkeblødt fyld og smeltet chokolade i perfekt balance. Mums. Velbekomme!

Produkter til opskriften