Guacamole

Næste gang du har lyst til at forkæle dine smagsløg, bør du prøve at lave din egen guacamole. Det er en nem, sund og lækker dip, der vil imponere dine gæster.

Ingredienser

  • 2 modne avocadoer
  • Saften fra 1 lime
  • 1 frisk chili, finthakket (juster mængden efter din smag)
  • ½ tsk. salt (eller mere efter smag)
  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • En håndfuld friske koriander, finthakket

Fremgangsmåde

Skær avocadoerne over, fjern stenen, og skub forsigtigt avocado-kødet ud i en skål ved hjælp af en ske. Mos avocadoerne let med en gaffel, indtil du får den ønskede konsistens. Nogle foretrækker det glat, mens andre foretrækker det lidt grovere. Tilsæt saften fra en lime til avocadoen. Limejuicen hjælper med at give guacamolen en frisk smag og forhindrer også avocadoen i at blive brun.

Tilsæt den finthakkede friske chili. Husk at fjerne frøene, hvis du foretrækker en mildere smag. Bland det godt sammen med avocadoen.

Tilsæt salt efter smag. Start med en halv teskefuld og tilpas derefter mængden efter din personlige præference.

Pres eller finthak hvidløgsfeddene og tilsæt dem til blandingen. Rør godt sammen. Hak en håndfuld frisk koriander fint og tilsæt den til guacamolen. Kan undlades. Bland alle ingredienserne godt sammen, indtil de er jævnt fordelt. Smag på guacamolen og tilpas eventuelt med mere limejuice, salt eller chili, alt efter dine præferencer.

Server guacamolen frisk med tortillachips, grøntsagsstænger eller som en lækker dip til dine yndlingsretter.

Velbekomme.