Julesalat m. spidskål & buratta
Vores julesalat kombinerer søde appelsiner, bagte løg og cremet burrata med sprøde, saltristede mandler. Den passer perfekt som tilbehør til julens retter eller som en let forret.
Ingredienser
Tid: 45 min.
Antal: 4 personer
Bagte løg:
- 3 løg
- 3 spsk. olivenolie
- Citronpeber
Saltristede mandler:
- 75 g mandler
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
Dressing:
- 4 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
Salat:
- 3 appelsiner
- ½ spidskål
- 1 burrata
- Purløg (til pynt)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Bagte løg:
Skær løgene i både med skallen på, og vend dem i olivenolie og lidt salt. Læg dem i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter indtil, at de er bløde. Når løgene er færdige, lader du dem køle helt af, og piller herefter bladene fra hinanden. Vend dem i citronpeber.
Saltristede mandler:
Vend mandlerne i olivenolie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Dressing:
Rør citronsaft, honning, olivenolie og dijonsennep sammen indtil, at honningen er opløst og dressingen er godt blandet.
Salat:
Skær appelsinerne i skiver, og fjern skrællen, så den hvide skal er væk. Fordel appelsinskiverne på et smukt fad eller en skål. Snit spidskålen fint, og fordel den ovenpå appelsinerne sammen med de bagte løg og de saltristede mandler. Læg burrataen på toppen, og skær den forsigtigt op, så den kan fordeles rundt i salaten.
Til sidst hældes dressingen over salaten, og pyntes med purløg. Krydr med salt og peber, og server straks.
Familien Bahne ønsker dig en glædelig jul.
Produkter til opskriften