Lag-på-lag dessert
Denne chokolade & hindbær mousse er perfekt til enhver lejlighed, om det er til en festlig middag eller bare som en lækker afslutning på en helt almindelig dag.
Ingredienser
4 pers.
Chokolademousse:
- 200 g mørk chokolade
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 æggehvider
- 150 ml fløde
Hindbærmousse:
- 400 g hindbær
- 3 spsk. flormelis
- Korn fra en vaniljestang
- 1 spsk. citronsaft
- 3 blade husblas
- 100 ml piskefløde
- 125g mascarpone
Fremgangsmåde
Chokolademousse:
Hak chokolade og smelt den over vandbad eller i
mikroovn.
Æggeblommer piskes med sukker til en cremet
æggesnaps. Vend med den smeltede chokolade.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen. Pisk fløde til en let skum og vend den med.
Kom moussen i fire glas, så det passer til
ønsket mængde. Stil moussen på køl, så den kan sætte sig, inden næste mousse skal ovenpå. Moussen skal sætte sig i minimum 1 time, før næste
mousse kommes i glasset.
Hindbærmousse:
Opblød husblas ca. 10 minutter i koldt vand.
Bland hindbær, vanilje, citronskal og flormelis
sammen i en gryde. Giv det et kort opkog af cirka 5 minutters
varighed.
Ønsker du en hindbærmousse uden kerner, kan du
køre massen igennem en si.
Vrid de 2 blade husblas og kom den op i den
varme hindbærsauce. Rør, indtil husblassen er opløst. Køl hindbærblandingen af.
Pisk piskefløden til den har en cremet konsistens. Derefter tilsættes marscarpone. Bland den ind i den
let piskede flødeskum.
Vend forsigtigt den afkølede hindbærblanding i
flødeskum-cremen. Stil glassene på køl i minimum 3 timer. Gerne
natten over.
Pynt med friske hindbær og lakridskugler fra Lakrids by Bülow.
Produkter til opskriften