CARE GUIDE

Hos Bahne ønsker vi at gøre det nemt for dig at passe på dine ting og miljøet. Med denne Care Guide finder du inspiration og tips til pleje, vask og rengøring af dine ting.

Forlæng levetiden

For at du kan få mest glæde af dit nye stykke tøj, ønsker vi at gøre det let for dig at passe bedst muligt på dit tøj og dermed forlænge levetiden af det. Find både en vaskeguide samt tips og tricks til hvordan du kan bruge dit nye tøj igen og igen.

Hvad kan du gøre?
Find her 4 tips til hvad du kan gøre for at forlænge levetiden på dit tøj.

Vaskeguide

Find tips til vask af forskellige materialer. Psst! For den helt korrekte vask af dit tøj, anbefaler vi altid at du følger carelabelen i tøjet.

Vask af håndklæder

Opnå en god hygiejne med følgende 4 tips til den korrekte vask af håndklæder.

1. Har du lige købt helt nye håndklæder? Læg dem i koldt vand i 24 timer før du vasker dem. Det giver dem en bedre sugeevne efterfølgende.

2. Vask dine håndklæder på 60° for at fjerne skidt og bakterier optimalt.

3. Undgå anvendelse af skyllemiddel til vask af håndklæder da det gør sugeevnen dårligere.

4. Ønsker du helt bløde håndklæder? Opnå den bløde overflade ved at tørretumble dem.

Find håndklæder

Vask af sengetøj

Der findes intet bedre end nyvasket sengetøj, men hvordan vasker du bedst sengetøjet?

1. Det anbefales at du vasker dit sengetøj minimum hver anden uge, så du bliver fri for skidt og snavs i dine omgivelser.

2. Vask gerne sengetøjet på 60°. Så er du sikker på at eliminere støvmider og opnår helt rent sengetøj.

3. Ønsker du at tørretumble dit sengetøj? Prøv så vidt muligt at hænge det til tørre i stedet. Tørretumbling slider nemlig gradvist på materialet.

4. Er du allergiker? Vask i stedet sengetøjet hver uge for at opnå en korrekt hygiejne og mindre støv.

Find sengetøj

Rensning af smykker

Trænger dine smykker til nyt liv? Bare rolig! Du kan nemt rense dine øreringe, armbånd, halskæder og ringe og få dem til at fremstå helt nye igen. Vi anbefaler at du ikke renser dine smykker for tit, da det kan slide på dem.

Rensning af guldsmykker

Er dine guldsmykker eller forgyldte smykker begyndt af falme lidt i farven? Du kan nemt rense og pleje dine smykker så de skinner igen!

Rengøring af guldsmykker
Hvis du ønsker at rengøre dine guldsmykker kan du rense smykkerne ved at anvende lidt opvaskemiddel, lunkent vand og en ny tandbørste. Rens nu forsigtigt smykkerne med tandbørsten og oplev forskellen.

Rengøring af forgyldte smykker
Ønsker du i stedet at rense dine forgyldte smykker? Forgyldte smykker er mere sarte, da de har en tynd overflade af guld. Overfladen kan derfor lettere slides af, hvis du renser smykkerne for ofte. Det anbefales i stedet, at du anvender en pudseklud for at opnå et mere skinnende udtryk.

Find forgyldte smykker

Rensning af sølvsmykker

Det er helt normalt at dine sølvsmykker kan få en oxideret og snavset overflade. Dette kan du forebygge ved at rense og pleje dine smykker med følgende tips.

1. Puds dine sølvsmykker
Ved at pudse smykkerne med en pudseklud eller med en klud med lidt universalrengøringsmiddel på kan du opnå et flot resultat.

2. Brug varmt vand
Ønsker du at rense smykkerne mere dybdegående? Put dine smykker i en skål med varmt vand og opvaskemiddel. Dette fjerner skidt og snavs og er med til at opretholde den skinnende overflade.

Find sølvsmykker

CARE GUIDE

Med denne Care Guide får du tips og råd til, hvordan du bedst muligt forlænger levetiden på dit tøj, sko, sengetøj og meget mere. Måske er du i tvivl om hvordan du kan give dit tøj nyt liv? Eller måske har du lige købt nye håndklæder og ved ikke hvordan du skal vaske dem? Det kan også være at du søger en guide til hvordan man vasker sengetøj? Uanset hvad, så er der gode råd at finde i denne Care Guide.

Forlæng levetiden på dit tøj

Har du også et par stykker tøj i garderoben, som du aldrig bruger eller som er gået i stykker? Måske er det fordi du ikke ved hvordan du skal style det? Eller måske er det ikke lige din smag længere? Når der skal shoppes tøj er vores bedste råd, at vælge med hjertet. Både når det angår designet, men også valget af materialer. Vælger du tøj som er fremstillet af gode og holdbare materialer, er sandsynligheden for, at det holder længere meget stor. Derfor kan du finde et stort udvalg af tøj fra førende brands, hvor materialevalget er udvalgt nøje. Find tøj fremstillet i mere bæredygtige materialer, så du kan bidrage til en mere grøn garderobe samtidig med, at du i højere grad passer på naturen. Hos Bahne finder du både tøj fremstillet af genanvendte materialer såsom bomuld, polyester og viscose. Du finder også tøj som har opnået forskellige certifikater såsom GOTS,Øko-Tex Standard 100, LENZING™ ECOVERO™ og mange andre. Udover at vælge grønnere materialer, kan du også forlænge levetiden på dit tøj, ved at donere det som du ikke længere bruger, eller genanvende det, ved selv at kreere et nyt stykke tøj. 

Vaskeguide til tøj

Udover at vælge med hjertet når det kommer til tøj, så kan du også forlænge levetiden ved at vaske dit tøj korrekt. Er du i tvivl om hvordan man vasker uld? Hvordan man vasker silke? Eller noget helt tredje? Frygt ej! Med denne Care Guide finder du også tips til vask af tøj og forskellige materialer.

Vask af sengetøj

Er du i tvivl om hvordan man vasker sengetøj? Sengetøj er noget som vi sover i hver evig eneste dag. Derfor er det vigtigt, at sengetøjet bliver vasket korrekt. Det anbefales eksempelvis at du som minimum vasker sengetøjet hver anden uge, da du på den måde skaber en bedre hygiejne. Er du allergisk over for støv eller andet? Så kan det være en god ide at vaske sengetøjet hver uge. Psst! For at spare på CO2 kan du vælge ikke at anvende tørretumbleren, men i stedet hænge sengetøjet op. Hvis vejret tillader det, kan du endda hænge sengetøjet udenfor, hvilket giver sengetøjet en skøn og neutral duft. Sengetøjet bliver også helt luftigt og endnu bedre at sove i. Udover at vaske sengetøjet ofte, bør du også vaske det på minimum 60 grader, hvis du ønsker at slippe af med husstøvmider. Er du på udkig efter nyt sengetøj? Hos Bahne finder du både sengetøj i 140x200, sengetøj i 140x220 og dobbelt sengetøj. Det skal nemlig være nemt at finde det helt rette sengetøj, så du kan få en god nattesøvn. Psst! Det anbefales at du vasker dit nye sengetøj inden brug.