Luftig pizzadej

Den 9. februar hylder vi den ikoniske og elskede pizza! Det er nemlig den internationale pizzadag. Lav din egen luftige, sprøde pizzadej og top den med cremet burrata, mortadella og sprøde pistacienødder. En ægte italiensk smagsoplevelse.

Ingredienser

Tid: 3 timer (inkl. hævetid)

Antal: 2 store pizzaer eller 3 mindre

  • 500 g hvedemel (tipo 00 eller almindelig)
  • 3 dl lunkent vand
  • 10 g salt
  • 10 g olivenolie
  • 5 g tørgær (eller 15 g frisk gær)

Vores favorit toppings:

  • 100 g flødeost eller mascarpone (som base i stedet for tomatsauce)
  • 100 g mortadella, tyndt skåret
  • 1 frisk burrata
  • 2 spsk. grofthakkede pistacienødder
  • Et dryp honning eller trøffelolie

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt mel og salt, og rør, til dejen samler sig.
  • Ælt 5-10 min, til den er smidig. (Brug hænder eller røremaskine).
  • Kom olivenolien i en ren skål og vend dejen i olien, så det er ligeligt fordelt rundt om dejen. Dette gør den ekstra sprød under bagning.
  • Kom et viskestykke henover skålen og lad dejen hæve 1-2 timer i stuetemperatur. Ønsker du den endnu mere luftig? Koldhæv da dejen i køleskabet i 12-24 timer.

Form pizzaerne

  • Del dejen i kugler og lad dem hvile 30 min.
  • Stræk forsigtigt dejen ud med hænderne, så den bliver rund.

Top dem med dit yndlings toppings. Vi kan anbefale burrata, mortadella og pistacienødder!

Bagning

  • Med pizzasten: Opvarm ovnen til 250-275°C i 45 min.
  • Uden pizzasten: Brug en varm bageplade.
  • Bag pizzaen i 8-10 min. indtil, at bunden er sprød.