Happy Easter!

Pavlova fuglereder

Overrask dine gæster med en påskeudgave af den klassiske pavlova – sprød marengs, frisk citrusflødeskum og knasende lakridsæg i perfekt harmoni. Mums!

Ingredienser

Tid: 2,5 time

Antal: 16 stk.

Pavlova:

  • Æggehvider fra 7 æg
  • 450 g sukker

Flødeskum m. citron:

  • ½ liter fløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • Citronsaft (efter smag)
  • Citronskal (efter smag)

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne i en skål, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, indtil marengsen er helt stiv og danner små toppe.
  • Bag marengsrederne i en forvarmet ovn ved 115°C varmluft i 1,5 time. Sluk derefter ovnen, og lad dem stå i yderligere 30 minutter, så de får den perfekte sprøde konsistens.
  • Hæld fløden i en skål, og tilsæt citronsaft og citronskal. Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland dem med en smule vaniljesukker, og rør det i fløden. Pisk fløden, indtil den er fast, men stadig blød.
  • Når pavlovaerne er afkølet, pyntes de med citrusflødeskum, lakridsæg og hakkede pistacienødder.

Voila! Smukke små fuglereder klar til påskefrokosten.