Produkter du har set på

HVILKET RIVEJERN SKAL DU VÆLGE? 

Skal du lave en lækker coleslaw, nyde frisk parmesan til din pasta eller drysse fint chokolade over en kage? Så er det et skarpt rivejern, du har brug for. Et rivejern er et alsidigt redskab i køkkenet, der hjælper dig med at rive grøntsager, ost eller noget helt tredje til din mad.

Udfordringen er, at der findes flere forskellige slags. Så hvilken skal du vælge? Bare rolig. Hos Bahne har vi samlet de vigtigste tips til, hvad du bør tænke over:

Groft eller fint rivejern: Alt efter hvilke ingredienser du skal rive, skal bladet passe til. For eksempel er et grov rivejern godt at have, når du ønsker grove stykker af hård ost, chokolade, gulerødder og lignende. Et fint rivejern er bedst, hvis du ønsker små og fine mængder af for eksempel citronskal, hvidløg og muskatnød.

Håndholdt eller stående rivejern: Der findes rivejern, du selv skal holde og dem, der står selv på bordet. Der er fordele ved begge slags. For eksempel oplever flere, at et håndholdt rivejern giver dig mere kontrol og fleksibilitet – perfekt til små mængder. På den anden side er et stående rivejern bedst til større mængder og mindre anstrengelse.

Ét eller multifunktionelt rivejern: Det er en god idé at have forskellige rivejern, så du kan rive dine råvarer præcis, som du ønsker det. Alternativt kan du investere i et klassisk rivejern med fire forskellige sider. Hver side er designet til at rive madvarerne i strimler, i skiver eller rive dem helt fint og groft.

Uanset hvilket rivejern du vælger, er det vigtigt, at det er skarp og skridsikkert, så du ikke kommer galt afsted. Sørg derfor for at vælge god kvalitet.

FIND GODE RIVEJERN HOS BAHNE

Du bør altid vælge et godt rivejern, som du kan bruge i mange år fremover. Og sådan et finder du hos Bahne. Vi har nemlig et bredt udvalg, og vi tilbyder dig ikke noget, vi ikke selv kan lide. Hvis et rivejern er effektivt, forhandler vi det ikke, hvis det ikke også er pænt og omvendt.

Se for eksempel de populære Microplane rivejern i rustfrit stål. Deres rivejern er utrolig populære, fordi de kan skære igennem maden i stedet for at flå den, som mange andre rivejern gør. Denne metode betyder, at du fastholder madens smag og velduft i langt højere grad. Og så er designet tidløst.

Eller hvad med de pæne rivejern fra Eva Solos Green Tool kollektion? Kvaliteten er i top takket være skridsikre gummifødder og skarpe blade i rustfrit stål. Desuden tåler de at komme i opvaskemaskinen. Vil du gerne have en smart beholder, anbefaler vi et stående rivejern fra OXO. Det har fire forskellige sider og en beholder til opsamling. Uanset hvad du skal rive eller snitte, så klarer OXO rivejernet jobbet.

UUNDVÆRLIGT UDSTYR TIL DIN MADLAVNING

Måske tænker du, at et rivejern bare er et simpelt køkkenredskab. Og du har til dels ret. Men river du med et dårligt rivejern, svarer det lidt til at skære med en sløv kniv, hvilket ikke er holdbart. Der er nemlig større risiko for, at du skærer dig, eller at du må bruge ekstra tid på tilberedningen.

Det kan derfor betale sig at vælge ordentlig kvalitet. Heldigvis finder du masser af køkkenredskaber hos Bahne, som lever op til dette. Vi har nemlig gode brands som Eva Trio, Fiskars og vores helt eget, Bahne Interior. Alle disse mærker har efter mange år gjort sig til specialister i at lave køkkenredskaber, der både er komfortable, praktiske og med lang holdbarhed.

Du kan med fordel også overveje at købe nogle gode knive og et mandolinjern. Begge fungerer rigtig godt, når du skal hakke mad, skære lækre stykker grøntsager eller få tynde og ensartede skiver. Faktisk kan du hos Bahne finde alt, hvad du har brug for til at håndtere maden i køkkenet.

Så udforsk dine muligheder hos os, og lav alt fra tynde agurkeskiver til en frisk agurkesalat eller nyd hjemmelavede sprøde chips.