Kvindernes kampdag

Mød Chili

"Jeg hedder Chili og er 23 år. Jeg blev udlært i Bahne Slagelse i december 2023. Til april starter jeg som afdelingsleder i modeafdelingen i Bahne i Fields."

Hvordan startede din rejse hos Bahne?

"Min rejse hos Bahne startede i efteråret 2021. Jeg startede i Bahne i Kalundborg som ufaglært, og i januar 2022 blev jeg elev. I juni 2022 blev jeg flyttet til Slagelse, og siden da er jeg blevet beriget med nye og spændende udfordringer hver dag."

Hvad har styrket dig på din rejse som kvinde?

"Som person er jeg målrettet, stædig og modig. Jeg er ikke bange for at gå forrest og prøve noget nyt - og så har jeg lært fra barnsben, at man skal sige sin mening. Det har kostet knubs indimellem, men mest af alt styrket mig. Mennesker på min vej, min kære familie, gode veninder, kollegaer... Alle sammen nogle, der har styrket mig på min rejse som kvinde."

Hvor ser du dig selv om 5 år?

"Om 5 år ser jeg mig selv bo i København med min søde kæreste. Jeg befinder mig godt i en hverdag med fuld fart på, og jeg elsker det pulserende liv i København. Jeg ønsker at være i konstant udvikling, og derfor er jeg forhåbentlig stadig i Bahne, hvor mulighederne er mange."

Hvilke kvinder er du særligt inspireret af?

"Jeg er særligt inspireret af kvindelige iværksættere. Det er et meget konkurrencepræget felt, og derfor skal man være mega sej, modig og kreativ, hvis man skal skabe succes. Derudover er jeg utrolig heldig at være udlært under Marianne i Slagelse. Hun har været i Bahne i 39 år - så hun har tilføjet meget vigtig indhold i min rygsæk. Til sidst vil jeg nævne min seje mor, fordi hun er en klog kvinde med ben i næsen."

Hvad er det bedste ved at være kvinde?

"At man kan kræse for skønheden."

Hvad er, ifølge dig, noget af det vigtigste at huske på som kvinde?

"Sårbarhed er ikke et tegn på svaghed. Det er en styrke, at turde vise hvem man er. Det skal jeg selv huske på indimellem."

Hvis du skulle nævne 1 egenskab, du kunne have for en dag, hvilken skulle det så være?

"Så ville jeg trække stikket og virkelig slappe af – med god samvittighed. Det er jeg ikke særlig god til."

Hvordan kan kvinder støtte hinanden bedre i arbejdslivet?

"Jeg tror på, at diversitet i alder og generationer på en arbejdsplads er godt, fordi man kan udfordre hinanden. Som nyuddannet kan man få stor gavn af den ældre generations viden og erfaring. Samtidig kan man udfordre ældre karrierekvinder med viden om f.eks. digitalisering. Så derfor skal vi være åbne og bakke hinanden op."

Hvordan ser du din rolle som en inspiration for andre kvinder, både indenfor og udenfor Bahne?

"Jeg prøver hver dag at være tro mod min egen stil og hvile i mig selv - det håber jeg er en inspiration for andre kvinder. Klæd dig på for dig selv, så du kan føle dig godt tilpas."

Hvilke råd ville du give til kvinder, der ønsker at forfølge en karriere inden for dit felt?

"Tag ja-hatten på og grib mulighederne."

Hvordan føler du, at det at være kvinde spiller en positiv rolle i dit arbejde?

"Som kvinde i Bahne, kan jeg gøre en forskel, fordi jeg hver dag kan hjælpe, inspirere og bakke andre kvinder op - og det elsker jeg!"