Kvindernes kampdag

Mød Hanne

"Jeg hedder Hanne og har til september i år arbejdet 20 år i Bahne, hvor jeg er afdelingsleder på Fisketorvet. Jeg bor sammen med min mand og vores yngste datter Liv i vores hus på Sydsjælland."

Hvordan startede din rejse hos Bahne?

"Jeg startede faktisk i Bahne ved et tilfælde. Efter 15 år som lærer i Aarhus på Risskov skole, flyttede jeg med min mand og vores søn, Lasse, til Sjælland. Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og faldt over en jobannonce i den tidligere Bahne Ringsted. Jeg husker, at jeg ringede til butikschefen, Kis, og sagde med et smil, at mig kunne hun da ikke undvære."

Hvad har styrket dig på din rejse som kvinde?

"Jeg har altid følt mig utrolig heldig over, at være omgivet af mange stærke kvinder. Både på arbejdet, sammen med mine veninder og i min familie. Alle sammen kvinder som på hver deres måde, giver mig evig inspiration til det gode liv."

Hvor ser du dig selv om 5 år?

"Jeg forsøger faktisk ikke at se så langt frem, og øver mig hver dag på at fokusere på nuet og mine omgivelser. Der er ingen tvivl om, at det klart er nemmere nu, end da jeg var yngre."

Hvilke kvinder er du særligt inspireret af?

"Der er så mange utrolig stærke kvinder i verden, og det er jo fantastisk og betryggende på en og samme tid. For tiden er jeg optaget af Michelle Obama og hendes historie og indflydelse.

Jeg får lyst til også at nævne min egen mor, som på hendes tid, var en stærk kvinde, og som var evig stolt af, at hendes fødselsdag netop faldt på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts."

Hvad er det bedste ved at være kvinde?

"Det, at vi som kvinder har mulighed for at sætte børn i verden. Jeg er dybt taknemmelig for selv at være blevet mor, og jeg har til foråret den kæmpe glæde at skulle være farmor."

Hvad er, ifølge dig, noget af det vigtigste at huske på som kvinde?

"Det er vigtigt at huske på sin egen værdi og styrke. At tro på sig selv og sine evner, og ikke lade andre definere sin værdi."

Nævn tre power-egenskaber, du selv synes, at du besidder?

"Uh, det er altid svært at sætte sådanne definitioner på sig selv, men nok empati, drive og godt humør."

Hvordan føler du, at det at være kvinde spiller en positiv rolle i dit arbejde?

"Lige i mit arbejde, midt i et modeunivers, som hovedsageligt henvender sig til kvinder, er det daglige møde med andre kvinder netop det, der er det hele værd. Der er SÅ mange skønne snakke og fortællinger hver eneste dag. Og mange kunder kender vi jo super godt. Det er skønt!"

Hvilke råd ville du give til kvinder, der ønsker at forfølge en karriere inden for dit felt?

"Først, vær tro mod den du er. Tro på dit værd og dine evner. Vær ærlig og åben for nye muligheder og nye udfordringer. Karriereveje kan være uforudsigelige, nogen gange kan det være oplagt at forsøge andre veje end man først troede."

Hvordan er det at arbejde i en virksomhed, hvor de fleste er kvinder?

"Det har for mig altid været dejligt at have så mange kvindelige kollegaer. Jeg oplever en stærk energi og en vigtig opmærksomhed på hinandens styrker og svagheder, hvor vi er gode til at sparre og spille hinanden gode."